На каква възраст е добре да започнем да водим полов живот?

Има различни мнения по въпроса на каква възраст е добре да започнем да водим полов живот. Някой казват на 16, други на 17, трети на 18 години, а някой, когато срещнеш правилния човек. Истината е, че няма определена възраст за стартиране на половия живот, както и, че няма правилен човек. При всяка възраст разбирането и насладата от секса е различна. За тинейджърките той е начин да впечатлят някое по-голямо момче, докато при по-зрелите хора е за удоволствие.На каква възраст е добре да започнем да водим полов животКогато момичетата влязат в пубертета, при тях започват сериозни промени във физико-емоционалното им състояние. Тогава настъпва половата зрялост при жената, както и редица хормонални изменения. Точно това е периода, в който започват да излизат и флиртуват с момчета.

Спомням си през тинейджърките си години имах приятелки, които се принуждаваха да водят полов живот от страх, че момчето, с което излизат ще скъса с тях. Това е глупав довод, защото на тази възраст, не е толкова фатално, че са Ви зарязали. По-добре си запазете достойнството за по-нататък, защото тогава идват по-интересните мъже и емоции.

Недостатък при ранното започване на полов живот при момичетата, е че са по-наивни и по-трудно отказват на сексуални предложения. Спомням си, че в квартала имаше няколко момичета на около моята възраст (13-15 год), които не можеха да си поделят прякора “общата”. На 15 годишна възраст те бяха спали с толкова много момчета, че сигурно днес, ако срещнат някое от тях ще се чудят “била ли съм с него или не?”. За да не попаднете в тази категория момичета, просто не прибързвайте. Хубавият секс не настъпва с половата зрялост, а с емоционалното и личностно узряване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud