10 Feb

Примери за успеха в работата, които не трябва да следваме

В практиката съществуват много парадоксални примери за хора издигнали се в кариерата. Най-често срещаният класически пример е разтварянето на краката на работното място. Този метод е работил в миналото, работи и сега. Не напразно Фройд е казал „Сексът върти света“. За дълбоко разочарование на всички използващи този метод ще кажем, че той няма да им помага след като минат 35-40 години. Тогава ще се почувстват като току що завършили студенти, защото ще се изисква от тях да покажат някакъв опит и познания.

Примери за успеха в работата, които не трябва да следвамеЕдин съвет от нас, ако сте от този тип кадри. Продължавайте в същия дух, но започнете да инвестирате в знания и професионален опит. Ако Ви се вижда трудно тренирайте върху себе си, за да можете да упражнявате занаята, който умеете и след 40-те години.

Следващият много интересен пример е изтъкването на грешките на колегите. Много често хората се опитват да лъснат пред шефовете си като изтъкват грешките на хората, с които работят. Това е хитър начин да се отклони вниманието на ръководителя от Вашите грешки, но няма да Ви помага дълго. Все ще се появи някой друг като Вас, който ще изтъкне и Вие какви ги вършите. Нищо скрито не остава на този свят.

Един съвет от нас – работете усърдно и давайте най-доброто от себе си. Когато виждате грешките на Вашите колеги – помагайте им, защото те явно не ги виждат. Това е най-доброто, което може да направите за компанията, в която работите. Не говорете за хората по начин, по който не искате те да говорят за Вас.Третият кадър се среща във всяка фирма и го има винаги около хората, които имат по-солиден капитал и власт. Сетихте ли се за кого Ви говоря? Говоря Ви за кадъра – лизач. Тези същества са невероятно добри в подмазването, ласкателството, лицемерието и актьорското майсторство. Обикновено почти винаги си намират добро място под слънцето. Не им блазе на хората, които са взели под крилото си такъв кадър, защото той буквално е под крилото на своя ръководител, но ще се задържи там само докато има интерес. Тяхното мото е “на където духне вятърът”. Тези хора са най-склонни към предателство. Изключително деликатни и неуверени са и се нуждаят винаги най-силният в компанията да е на тяхна страна, за да се чувстват значими. В момента, в който благодетелят загуби властта си те много бързо се преориентират.

Общото между изброените примери е, че се касае за хора изключително неуверени в себе си, комплексирани и вредни кадри за всяка компанията.

Related Posts

Comments

There are 1 comments on this post.

  1. Gal

    10/02/2014

    Reply

    Част 3 – Путьомаринковците

Leave A Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud