Да остана, или да не остана …

Като човек роден в зората на демокрацията в България виждам как ситуацията отива към по-лошо. Да остана, или да не останаРазни власти, разни партии се “бият в гърдите” как мислят за младите хора, как “искат” да променят условията на живот на пенсионерите, как ще допринесат работещите да получат по-добро заплащане и как ще стимулират малкия и среден бизнес в страната.Жалко е, че нищо няма да се промени, докато едни и същи “муцуни” управляват държавата ни!  Тъжно и смешно изглежда как политическите личности в България формират партии, след 6 месеца виждат, че идеята им не работи и сменят схемата, по която хората да ги изберат да оглавят власта отново.

Не се ли появи нов старт за политическите среди!

Омръзнаха ни Станишев, Доган, Борисов, Първанов и много много други, които вместо да въведат реформи към по-добро, си измиват ръцете, като оплюят управляващите преди тях и се оправдават, че поради поправянето на техните грешки не са направили нищо ново. Тези хора изгониха младите хора, които трябва да заемат техните места в чужбина.

Никой не се замисля, защо младите хора напускат страната! Тази държава по никакъв начин не стимулира и не дава възможност за реализация за младите вишисти. Предлага им се 8-10 часов работен ден и в най-добрия случай заплата 400-500. На места дори и по-ниско заплащане. Защо младият човек трябва да учи и работи при такива условия? Не е ли по-добре да отиде в чужбина и да изкарва много повече пари. Малко ли студенти заминаха със студентските бригади зад граница да берат ягоди, портокали и картофи? Колко от тях се върнаха в България? Вярно е, че там някой работят тежък труд, но заплащането е адекватно и може да си осигурят по-добър живот, отколкото в България. Могат да си позволят по-луксозен живот от живота на много мениджъри у нас.

А тук?! Работиш за порцийка храна и се успокояваш, че тези 400 лева ще ти стигат да си покриеш елементарните нужди, с надеждата, че един ден твоите деца ще са по-добре от теб.

Оставяме се много работодатели да ни мачкат. Няма да се оправи нищо, ако продължаваме да търпим. Трябва да се вдигнем и да покажем, че сме образовани хора, а не човечета забъркани в пъкления план на някого.

Имаме толкова много възможности, с които можем да допринесе за създаването на една процъфтяваща икономика.

Трябва да останем в България и да вложим тук нашите знания и умения. Нещата ще стана по-добри, но трябва да мине много време, защото културата на една нация се променя много бавно и трудно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud