07 Jan

Тъжната истина за офис стола

Знаете ли че болката в гърба причинена от дълго стоене е една от най-често срещаната причина за посещение при лекар?

Причините могат да бъдат разнообразни – заседнал начин на живот, липса на сила, лоши или не правилни методи да вдигане на предмети и други. Често такива болки могат да получат и хора които се опитват да стоят изправени когато вървят или с изправен гръбнак когато са в седнало положение.

Важно е да се разбере значението на движенията и упражненията.

Не само движенията ни могат да предизвикат нараняване, но и така познатия ни офис стол. Има хиляди вариации на модели офис столове, с омекотена седалка и гръб, лумбална опора, ергономични подлакътници и други екстри.

Важно при избора на офис стол е той да бъде удобен. Удобния стол за човек висок 190см е различен от този на който ще седи човек висок 160. Ако сте нагърбени със задачата да изберете столове за вашия офис се замислете какви хора ще седят на тях. Не винаги има универсално решение, затова трябва да се замислите дали предпочитате да имате различни вариации на приспособления за сядане или допълнителни болнични листове и липса на служител заради проблеми с гърба.

Не винаги твърде меките и привидно удобни офис столове са подходящи за много часове работа. Тялото се нуждае от стабилност, а възглавниците, дори и ергономични му дават лъжливи сигнали на мозъка ни че не са стабилни. Така се напрягат мускулите. Затова и може да усетите изгаряща болка в рамената и врата.

Related Posts

Leave A Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud