06 Jan

Как да избегнем фразата “Малко си напълняла”?

Каква трябва да бъде реакцията ни когато чуем тази фраза?  Дали трябва да се втурнем към фитнес залата или да започнем странни диети за да се впишем в представите на нашия партньор?

Като за начало е необходимо да се намери първоизточника на проблема – повишаване на теглото. Ето няколко варианта как може да се е случило това.

1 – Работна Среда

  • Ако работите в сфера, където е наложително дълги часове да бъдете в седнало положение, например пред компютър е много възможно след “Н” на брой месеца да забележите отесняване на дрехите. Нормално, може би сте намалили движенията си работейки зад бюро.
    За да се върнете във форма добавете движението отново в живота си. То може да бъде нещо просто – като да предпочетете стълбите пред асансьора или да пребягате до магазина вместо да се качите автомобила си за няколко стотин метра разстояние.

2 – Промяна в режима на хранене

  • Може би това е и първото нещо, което можете да промените, явява се и най-безболезнено. Намалете консумацията на захар, газирани напитки, дори и натуралните сокове, които могат да се намерят във всеки магазин, заменете ги с фреш от любим плод. Добавете повече жива храна – плодове и зеленчуци те ще спомогнат да подобрите метаболизма си и вероятно да се отървете от част от излишните килограми.

3 – Повече течности

  • Стремете се да поемате повече течности. Те спомагат за извеждането на токсините от тялото. В много случаи заради заседнал живот – без много движения се наблюдава така нареченото “оводняване на организма”, като ясен пример за това, е когато започват да се подуват и отичат краката. Приемането на повече течности като тук визираме вода не газирани напитки или сокове тялото спира да изпитва нуждата за събира вода и проблема с отичането намалява.

4 – Облекло

  • Има изключително много случаи когато се купува облекло с по малък номер. Това в повечето случаи ни играе лоша шега. Възможността да изглеждаме като кренвирш е много голяма. Когато разглеждате даден магазин бъдете сигурни че подбирате правилния размер дрехи. Това че вече не се побирате в размер на 14-годишна манекенка не значи че не изглеждате добре в по голям размер. Всичко е до усещане.

Без значение дали сте качили някое друго килце след Коледните или Новогодишните празници важното е да се чувствате добре, а килограмите… те са просто число!

Related Posts

Leave A Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud