04 Feb

Ехо, чуйте моя глас

Живеейки в XXI век всеки един от нас се сблъсква с проблема “Ехо, чуйте моя глас”. Стенещите викове на хората се чуват от всякъде, от телевизията (новинарските емисии), от хората протягащи ръка за милостиня в подлезите до трудещите се, които от месеци не са получавали заплатите си.

Ехо, чуйте моя гласТова е всеобщ проблем на нашето общество. Гледаме как се развиват нещата с протестите в Украйна, как народа се е вдигнал, защото иска да каже, че е жив, че има нужда от промяна и има нужда да бъде чут. Не е много различна ситуацията и при нас. Дни, месеци наред у нас стават протести, с които хората показват своето недоволство от управлението на държавата ни. Според много от нас това няма как да стане като с вълшебна пръчица, но все пак от някъде трябва да се започне. Народът не се бори всеки да има вила на морето или хижа в планината, бори се всячески да получи нормални условия на труд и заплата, успяваща му да покрие нуждите на семейството му.Не малко хора предпочетоха варианта да напуснат този свят, в подкрепа на каузата. Във Варна Пламен Горанов се самозапали в една от вечерите докато беше участник в протестите. В Бургас – Ивайло Зартов, одряза демонстративно пръст от ръката си във видео обръщение, с което искаше да бъде чут! Това са само част от тези хора дали част или живота си в кауза, в която вярват. Не малко хора от по малките градове или села, виждайки, че не могат да се справят със ситуацията в страната ни решиха да сложат край на живота си!

Жалко е. Тъжно е как народ изживял толкова много, войни, набези, робство днес страда.

Промяната, от която се нуждаем, трябва да започне от самите нас. Трябва да сме по-отговорни като нация. По-позитивно настроени, всеки трябва да се вгледа в добротата и да направи опит всеки ден да направи добро някому. Дори и това да значи да даде къс хляб на тази котка или куче, което всеки ден го посреща пред блока.

Надежда има!

Related Posts

Comments

There are 1 comments on this post.

  1. Любен

    04/02/2014

    Reply

    За съжаление медиите се интересуват единствено от скандали, кървища и шоу. И определени хора умишлено правят “сценки” пред камерите. През изминалата година се нагледахме на пърформънси и театрални представления. Примерът с Пламен е един от най-ярките, но не единствен. Това момче беше употребено от определени групи и беше използвано за да прави шоу. Едва ли някой е очаквал наистина да се запали, разследването показа, че той не е имал подобно намерение, а само да привлече внимание. Но огъня не е шега работа и се случват подобни нещастия. Героизирането му от обществото и групите около него не помогна, само доведе до имитатори. В последствие властта се смени, но опитите за привличане на внимание не спряха. Но пък бяха по-смирени и с по-малък риск за участниците. Заливанията с бензин и заплахите за самозапалване бяха заменени с по-безобидни неща като картонени танкове и пребоядисани паметници. Медиите обичат зрелища, та не очаквайте скоро подобни спектакли да стихнат.

Leave A Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud