16 Feb

Стриите могат да бъдат заличени

Появата на стриите се предизвиква от различни фактори. Причините могат да бъдат хормонални, бременност, рязка промяна в теглото и някой видове заболявания.

Борбата срещу стриите трябва да започне още преди тяхната поява, защото премахването им изисква време, търпение и постоянство.

Стриите могат да бъдат заличениЗа да се предпазим трябва да консумираме храни богати на Цинк и витамини А, Е, Ц. Такива са морковите, доматите, краставиците, мазните риби като сьомга, ядките, семената, яйцата, цитросовите плодове и други.Ежедневно трябва да мажем кожата си с хидратиращи лосиони. Много ефикасни средства срещу стриите са какаовото и бадемовото масло. Тези продукти може да ги намерите във всяка аптека. Мажейки кожата всекидневно с тях, освен че няма да имате стрии, ще се радвате на гладка и хидратирана кожа.

Ако стриите вече са налице трябва да се прибегне към по агресивни мерки.

Предлагаме Ви една рецепта, с която ще може да се избавите от тази напаст по кожата.
Необходими продукти:

  • 1/2 чаша какаово масло
  • 1 с. л. масло от пшеничен зародиш
  • 1 с. л. течен витамин Е
  • 1 с. л. бадемово масло
  • 2 с. л. настърган пчелен восък

Смесвате всички продукти на водна баня, докато восъкът се разтопи. Съхранявате в хладилник. Кремът се нанася ежедневно, докато се появи желаният резултат. Изисква се да сте много постоянни.
Специалисти препоръчват засегнатите участъци от кожата да се мажат със свинска мас.

В случаите, в които стриите са по-сериозни, пълното им заличаване може да стане само чрез намесата на естетична хирургия.

Related Posts

Leave A Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud