Емоциите – коварен номер на съдбата

Някой хора са подвластни на наркотиците, други на алкохола, но в повечето случаи това става по техен избор. Има нещо, което подчинява всеки човек не по негов избор и това са емоциите. Те си играят с ума, сърцето и действията на хората. Емоциите са като наркотика, когато си под тяхното въздействие си на върха, когато те напуснат си долу.Емоциите – коварен номер на съдбатаПод действието на емоциите, много хора вземат грешни решения, които понякога провалят целия им живот. Замъглявайки разума ни ние се омъжваме за неправилния човек, събираме се с хора, които ни вредят, ходим на места, на които не трябва.  Всеки ден чуваме коментари от рода „Той беше грешка“, „Не трябваше да правя това“, „Не трябваше да се доверявам на тези хора“. Най-голямото доказателство за действието на емоциите са ежедневните бракоразводи по цял свят.

Много често родителите ни дават съвети, да не правим дадено нещо, защото то ни вреди. Тези хора са преживели нещата много преди нас, изпатили са и са взели поука. Никога не пренебрегвайте съветите на родителите, защото те са единствените хора, които ни мислят доброто и виждат неща, които ние не виждаме, защото сме заслепени от различни емоции.

Единственият начин да не допускаме емоциите да ни покорят е да следваме, това което знаем, че е добро и правилно за нас. Много хора помъдряват след множеството грешки, които поднася съдбата, но други остават завинаги в нейната клопка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud