05 Jan

Как да държим буболечките далеко от вкъщи

Вероятно сте се чудили от къде са се появили тези гадинки, които са нападнали жилището ви? Спокойно, дишайте. Има решение. Подбрахме няколко варианта от къде може да са се появили неканените гости във вкъщи. Дано сме ви полезни.

Претрупани помещения

Без значение дали става дума за затворено помещение или за градината, тоновете списания, книги,  детски играчки или други дребни предмети, са идеалното скривалище за за всякакви насекоми.

Пробойни във фундамента на сградата – пукнатини

Когато искаме да държим насокомите навън трябва да се замислим и за фундамента на къщата ни, за стените и тавана. При появата на пукнатини много гадинки биха пожелали да се пренесат да живеят там. А това е и лесен път до достигането на вътрешността на жилището ви. Поне веднъж годишно обстойно преглеждайте постройката за напуквания. При наличието на такива се постарайте те да бъдат старателно обработени за да не ви дойдат неканени гости.

Влажност

Както хората така и насекомите се нуждаят от вода за да съществуват. Докато някои от тях разчитат на храната за набавянето и други разчитат на влагата. Така че ако имате капещо кранче в дома ви или басейн в двора е много вероятно да си отглеждате малък зоопарк. Можете да намалите възможността за съжителство като прегледате възможните течове в мокрите помещения.

Открита храна

Много насекоми са предоволни когато похапват човешка храна особено зърнени храни и протеини. Ако често оставяте храна по плотовете или масата, се замислете за решения като похлупаци за да се намали възможността тя да бъде атакувана от гадинки. Желателно е и по-честото забърсването на плотовете и под уредите като тостери, микровълнови или други които могат да оставят трохи или остатъци.

Прахосмукачката – нов дом за насекоми

Кога последно използвахте прахосмукачката? А почистихте ли контейнера или сменихте ли торбичката след това? Когато я използвате е много вероятно да премахвате и яйца на насекоми, затова е и препоръчително след всяко ползване да се изчиства контейнера или да се сменя торбичката.

Пролуки

Имате голяма пролука под вратата? Или след силното лятно слънце така наречения “комарник” е изгорял и само с едно леко докосване се разпада? Замислете се от къде могат да нахлуят неканените гости.

Има ли продукти, които да гонят насекомите от дома?

Има спрейове, които могат да бъдат много ефикасни, но ако само те се използват те не биха били ефикасни. Ако проблема продължава да е наличен можете да се свържете с професионалисти, които се занимават с изтреблението на нахалните гадинки.

Има и много варианти как да не допускате нахални насекоми като комарите с различни растения или цветя. За тях можете да прочетете тук.

Related Posts

Leave A Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud