Как да се отървем от досадните комари през летния сезон

Има множество варианти как да попречите на досадните гадинки да ви нападат през лятото. Особено и когато то е такова дъждовно като тази година. Средата в която живеем е осеяна с множество химикали и летящи мръсни частици във въздуха, затова и вероятно бихте отказали да ползвате така популярните спрейове против насекоми. Подготвили сме ви няколко варианта за природосъобразно отърваване от комарите.

Синтезирали сме три варианта на растения с които това е възможно. Няма да се притеснявате ако домашния ви любимец или детето ви докосне тези раз тения, защото те не са токсични, дори и ухаят прекрасно.

Невен

Невенът е едно невероятно цвете, което не само с вида може да ви накара да се усмихнете но може и да ви предпази от комарите. Ако решите да изпробвате свойствата на невена го засадете в близост до входната врата на къщата или в саксии до прозорците. Така ще изградите невидима бариера, която гадинките няма да искат да преминат.

 

Маточина

Тя се съдържа в много продукти против насекоми както, поради специфичния си аромат успява успешно да прогони вредителите. Но защо трябва да използваме растение преминало някаква обработка като можем да го засадим. От една страна ще краси градината ни от друга ще прогонва неприятните комари. Растението е многогодишно и може да бъде засято както в градината така и в саксия.

Лавандула

Лавандулата има множество приложения. Много често тя се включва в продуктите прогонващи молците от гардеробите. Но това е само част от невероятните и приложения. Аромата на лавандулата спомага за отмората и подпомагането на спокойния и здрав сън. Както невена тя може да бъде засята в градината или в саксия и да бъде поставена около входната врата или прозорците.

Босилек

Замисляли ли сте се дали не може да се използват и така вкусните ни билки и подправки за предпазване от летящите твари? Босилека е вашето решение ако обичате домашно направеното песто и искате да се отървете от комарите. Босилека трябва да бъде с не наранени листа за да може да направи тази невидима бариера с която да предпази вас и вашето семейство от нежелани ухапвания.A

Лятото е в разгара си, отделете няколко дни в посаждането или закупуването на някои от тези растения за да предотвратите нежеланите реакции от летящите твари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud