17 Feb

Изпитани съвети за борба срещу стреса

В настоящата статия ще Ви дадем няколко съвета как да преборите стреса, който си докарвате на работното място, в къщи, докато шофирате, докато чакате на опашката в магазина.

Изпитани съвети за борба срещу стресаКакво е стресът? Стресът е състояние на силно нервно напрежение, предизвикано от отрицателно физическо или емоционално въздействие. Той може да има негативен ефект върху физиката, емоциите и умствената концентрация на човека. Освен от социалната и физическата заобикаляща ни среда, стресът може да идва и от нас самите или по скоро от начина, по който реагираме на нежеланите и негативните събития.Тъй като причините за стреса могат да идват от физическо и емоционално естество, добре е да се поработи върху двете групи фактори, на принципа „Здрав дух-здраво тяло“.

Спортувайте!

Спортът оказва голямо въздействие върху организма. Освен, че допринася да изглеждаме по-добре, той помага да се справим със стреса от ежедневието. Със сигурност много от Вас се прибират от работа изморени и безпомощни. Тази умора се дължи най-вече на натрупаното напрежение и стрес през работния ден. Опитайте да спортувате. Със сигурност след спорта няма да има следа от напрежението. Също толкова полезно е да се спортува рано сутрин. Това Ви гарантира един по-тонизиращ и неподатлив на стрес ден.

Пийте много вода!

Водата е от съществено значение за организма. Ако не приемаме около две литра вода дневно го подлагаме на стрес. За да функционират правилно всички органи, трябва да си набавяме достатъчно количество течности.

Консумирайте плодове и зеленчуци!

В тях се съдържат витамини и антиоксиданти, които са добро оръжие срещу стреса и свободните радикали в организма.

Спете достатъчно!

Сънят е от голямо значение върху това как организмът ни реагира на стреса. Нормално е, когато не сме се наспали да сме по-раздразнителни и податливи.

Не приемайте даден проблем така сякаш е дошъл краят на света!

Проблемите не са чак толкова страшни. Вместо да се ядосвате, просто бедете спокойни и помислете как може да решите ситуацията по-бързо. Не се ядосвайте за нещо, което утре няма да има значение.

Иронизирайте!

Иронията работи много добре срещу стреса. Иронизирайте ситуациите и хората, които Ви докарват стрес, иронизирайте и Вас самите. Много е забавно, ако го правите както трябва.

Не гладувайте!

Храната прави хората щастливи. Когато се ограничаваме от нея стресираме организма. Не избягвайте и шоколада. Той работи много добре срещу стреса.

Разпускайте!

Намерете време да разпуснете с любимите хора, като правите неща, които обичате.

Смейте се!

Няма по-мощно оръжие срещу стреса от смеха. Той разтоварва организма физически и емоционално.

Related Posts

Leave A Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud