10 Oct

4 начина как да се отървем от стреса, който ми заобикаля

Стресът ни заобикаля, затова е и необходимо да намерим правилен начин за да можем да се справим с него. Може да Ви изненада но така наречения стрес е открит приблизително скоро горе долу около 1950 година. Симптомите представляващи са съществували и преди това но тогава е бил отчетен и документиран като проблем от ендокринолога Ханс Сели.

4 начина как да се отървем от стреса, който ми заобикаля

Подбрали сме 4 от вариантите как да постигнете вътрешен мир в стресови ситуации.

1 – Музика

Ако се чувствате претоварени от задачи и стресът Ви идва в повече пробвайте да намерите няколко минутки за релакс като слушате успокояваща музика. Тя винаги дава положителен ефект, когато е като фон. Спомага за нормалните ритми на тялото и мозъка, намалява кръвното налягане и повишаването на кортизола – хормонът на стреса.

Препоръчваме да се слуша инструментал – музика без прилежащ към нея текст или звуците на морето, дъжд или звуците на природата. Те имат подобен ефект като релаксиращата музика.

2 – Комуникирайте

Когато човек се чувства стресиран, много често прибягва до телефонното обаждане до приятел. Споделянето на даден проблем много често намалява стресовата ситуация в която се намирате. Добрите отношения с хората които Ви обкръжават спомага за по добрия начин на живот особено когато сте в стресови ситуации. Успокояващият глас на човек на когото имате доверие спомага за много ще Ви помогне

3 – Разговаряйте със себе си

Колкото и странно да звучи – помага. Не винаги е възможно да се свържем с човек който може да ни успокои. В такъв случай възможността да намалим тревожността си е да поговорим със себе си. Най важното нещо което трябва да направите е да си обясните че всичко ще бъде наред и стресовата ситуация ще премине само след няколко минути.

4 – Правилно хранене

Много често нивата на стреса се повишават тогава когато сме променили нещо в хранителния ни режим. Нивата на стреса и правилната диета са тясно свързани. В стресови ситуации много често хората прибягват до храни с повече захар в тях. Те повишават нивата на захарта в организма и предизвикват в много случаи повишаване на кръвното налягане и от там повишаване на тревожността. Желателно е да се избягват когато сте в сублимен момент. Плодовете и зеленчуците са подходящи, както и приемането на рибни продукти те съдържат омега 3 която намалява симптомите на стреса.

Без значение в каква ситуация сте не позволявайте стресът и тревожността да имат превес в живота Ви. Намерете правилния подход за Вас за да се справите. Не подценявайте стреса. Все повече заболявания се констатират че са в следствие на него – автоимунни заболявания, алергии както и рак.

Related Posts

Leave A Comment

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud