Лятото и умората

Не е чудно, че много хора се оплакват че се чувстват уморени през летния сезон. В разгара си, показва с пълна пара какво значи да е горещо, задушно и общо взето какво значи да е лято. Стресът на работното място, не здравословното хранене и редица други причини помагат за да се чувстваме найстина зле. Ето няколко начина да се справите с умората.  • Лятото и умората Пийте повече течности. Навярно забравате, нищо чудно защо вече трети ден се чувствате отпаднали и Ви боли главата. Нашето тяло съдържа голям процент вода, в горещите дни част от тази вода се използва за охлаждане на организма – изпотяване. Клетките започват да се свиват, забавя се потока за въздух до тях и голяма част загиват преждевременно. И всичкок това защото не сте получили дозата вода която е трябвало да поемете.
  • – Хапвайте повече плодове и зеленчуци, те съдържат витамини и отново вода, които спомагат за доброто функциониране на организма
  • – Прекарвайте повече време на слънце. Тук не става дума за обедните часове, когато жегата е прекалена, а за ранните часове или късния следобед. Слънчевите лъчи спомагат за произвеждането на витамин Д, за подмладяването и оздравителните процеси в организма.

Това са само част от нещата, които можете да направите за да подобрите състоянието си през летния сезон. Не забравяйте, ЛЯТО е забавлявайте се!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud