Домашните любимци – другарче или бреме

Почти няма човек, който при вида на малко котенце или кученце или каквото и да е друго малко същество, да не се усмихва от умиление към мъника. В този момент се замисляте … ей защо пък и аз да не си взема един такъв сладур вкъщи да си го гледам и да ме радва. Е чудесно! То може би найстина трябва да го направите.Домашният любимец внася хармония и хаос.

Домашните любимци - другарче или бремеТолкова е приятно, когато се върнете от работа, университета или училище и един сладур да пристъпи до Вас и просто да легне, подппирайки главата си в скута Ви. Толкова е невероятно как тази малка душичка е готова на всичко само и само да получи част от вниманието ви. Доказано е, че животните спомагат за намаляването на стреса, повишаването на доброто настроение и на оздравителните процеси.

До тук добре. Но да споменем и отговорните неща, които следват от притежаването на домашен любимец. Да кажем че сте избрали по-лесният вариант – котка. Те мъркат, сладки са, пухкави са но! и обичат да си точат ноктите по мебелите или ако не получат вниманието ви когато са решили те, да решат че новата ви рокля е годна да се издърпа от закачалката и да се използва за удобно място за спане. Те са своенравни и почти не се поддават на дресировка.

Кучето – всеотдайната любов в животинско тяло. Това е може би единственото животно готово да даде живота си за собственика си. Готово е да скочи да защитава този който му е най-близък дори и да е педя кученце. Когато забележи, че имате нужда от подкрепа идва до вас и внимателно се опитва да ви вдъхне повече сили за да продължите напред. До тук звучи идеално. Кучетата се нуждаят от повече пространство за да изразходят енергията си, иначе започват да правят бели. Купихте си нови обувки предният ден, а забравихте да разходите кучето? Мда вече имате само 1 нова обувка и нещо което не е сигурно какво е било – сдъвкано и разкъсано. А защо не и ако е по голямо животно да е решило да ви остави без врата.

Ако сте решили да направите тази важна и отговорна стъпка в живота си се замислете. Готови ли сте да отдадете следвашите 5 до 10-12 години на това същество. Защото ако сте решили да вземете домашен любимец и след година след като порасне да го оставите пред блока, недейте. Не обричайте това животинче на сигурна смърт. Много домашни животни живели винаги на топло и уютно не могат да оцелеят на улицата и те стават жертва на други животни или на трафика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud